Keresés...

HOZZÁÁLLÁS…..vajon milyen lesz a mai napom?

Reggel ébredés után sokszor érezzük azt, hogy kavarognak a gondolatok és elvégzendő feladatok a fejünkben. Minden nyomaszt, azt sem tudjuk, mihez kapjunk. …egyre feszültebbek, frusztráltabbak leszünk, pedig még el sem kezdődött a napunk.

Észre sem vesszük a minket körülvevő világot. Pedig lehet, hogy süt a nap, valahol kellemes zene szól, minden virágzik, illatozik. Mégis csak a nyomasztó feladatokra gondolunk. Előre lejátsszuk fejben a betervezett értekezletek kimenetelét, konfliktusokat más vezetőkkel vagy a kollégáinkkal, és ezzel be is vonzzuk aznapra a kellemetlen, „nem- szeretem „helyzetek tömegét. Már reggel azt várjuk, bárcsak lennénk túl a mai napon. Egyszerűen a túlélésre játszunk.

Szerencsére vannak olyan reggelek is, amikor úgy érezzük, minden a helyén van, a feladatokra nem nyomasztó teherként tekintünk, hanem inspiráló lehetőségekként. Holott lehet, hogy éppen tél van, hideg, havas, jeges nap, a napot már rég nem láttuk, havat kell lapátolnunk és sorolhatnám a kellemetlenségeket. Ám az időjárás sem tudja elrontani a kedvünket.
Mitől függ, milyen lesz a mai napunk?

A válasz rövid, tömör……Tőlünk! Ha hiszed, ha nem, csak a Te döntésedtől függ, hogy az adott napot, ami egyszeri és megismételhetetlen, hogyan töltöd, milyen hangulatban és milyen hozzáállással.

Sok kliensem él át hasonló nehéz helyzetet, és keresi a megoldást ennek a feloldására. Már az sokat segít, ha az érzések tudatosulnak bennünk. Félelem, düh, harag, kishitűség és a sor folytatható tetszés szerint. Felismerjük, és ezzel már tudunk kezdeni valamit.

Dr. Bagdy Emőke professzor asszony egyetemi hallgatóival kísérletet végzett, igen meggyőző eredménnyel. A gondolat, a tudat hatalma valóban teremt. Ha meg akarjuk találni ennek az összefüggéseit a modern kvantumfizikában, akkor menjünk utána, mert megtaláljuk!

A szemünk mindent magába fogad, és viszi hátra a tarkólebenybe az információt. Ha az agyunk azt az üzenetet kapta, hogy ma jó dolgok történnek majd, akkor csak jókat keres. Meg van ígérve, Te üzented meg - hol van az a jó? És egyszer csak valóban észrevesszük az apró, örömteli dolgokat! Kinyílik bennünk a pozitív érzelem, jobb lesz az energiaháztartásunk.
A következő rövid gyakorlatot mindenki kipróbálhatja. Egy hétig minden reggel tegyük be a teremtő tudatunkba, hogy ma valami jó történik, és közben figyeljük a közérzetünket, a lelkiállapotunkat, a velünk történt eseményekről pedig írjunk naplót.

Íme a gyakorlat


Reggel, mielőtt kinyitjuk a szemünket, állítsuk be az agyunkat arra, hogy ma egész nap jó dolgok történnek majd velünk.
  • Mondjuk végig magunkban ezt a rövid szöveget:
„ Jó reggelt kívánok magamnak és mindazoknak, akiket szeretek, és akikkel ma csak találkozni fogok. Odavezetek egy fénysugarat a lábujjaimhoz, végigvezetem az egész testemen, és mosolyog minden pici sejtem, örül a mai napnak. Ma valami jó történik!”
  • Próbáljuk ki – és tényleg valami jó fog történni!
Szeretném megosztani Charles Swindoll gondolatait a HOZZÁÁLLÁSRÓL, ami a fenti gyakorlat hatásosságát támasztja alá.

„ A hozzáállás fontosabb a múltnál, a neveltetésnél meg annál, amit mások gondolnak, mondanak, vagy tesznek. Meghatározóbb, mint a megjelenés, a tehetség vagy a képzettség. A hozzáállás társaságot, egyházat vagy otthont teremthet, illetve robbanthat szét.
A csodálatos az, hogy minden reggel határozhatunk arról, hogy milyen lesz aznap a hozzáállásunk. A múltunkat nem befolyásolhatjuk, és nem változtathatunk azon sem, ahogyan embertársaink viselkednek. A kikerülhetetlent sem tudjuk kikerülni. Csupán egy dolgot tehetünk: azon az egy húron játszunk, amink van - ez pedig a HOZZÁÁLLÁS.”

Őri Júlia
orijulia.hu



 
Elejére!